Bästa beauty hacksen som faktiskt fungerar!

Foto av författare

Nadia Ramnek

Uppdaterat:

BloggHudvårdstips

Internet florerar med information om skönhet och hudvård som alla lovar oss hacks för att göra oss vackrare och samtidigt bespara oss både pengar och tid. Men vad fungerar egentligen?

Som skönhetsfantast, med en hudvårdsrutin som har fler steg än jag vågar erkänna, har man själv suttit där och hoppfullt scrollat igenom flödet på diverse amerikanska skönhets-gurus plattformar. Som ni säkert kan räkna ut så var detta inte alltid väl spenderad tid. Det är många hacks som helt enkelt inte fungerar.

Med det sagt, ibland finns det faktiskt inte något bättre än ett genuint smart skönhetsknep som faktiskt kan bidra med något vettigt. Jag har samlat ihop några praktiska, enkla skönhetstips för att göra din rutin kortare och mer effektiv. 

1. Förvara dina ögonprodukter i kylen!

Du hörde rätt, kylskåpet är dina svullna ögons värsta fiende. Det spelar ingen roll om det så är din ögonkräm eller din ögonmask, har den legat i kylen under natten så kommer den extra kylande effekten att ge fantastiska resultat mot svullna och puffiga ögon! Passa även på att säga farväl till mörka ringar. 

beauty hacksen
beauty hacksen du inte får missa!

2. Maximera effekten av din hyaluronic syra!

Hyaluronsyra är väl knappast ett trendord längre. Vid det här laget är den förmodligen en gammal goding i badrumsskåpet. Men har du verkligen låtit dess verkan få ta ut sin fulla rätt? Experter inom området råder oss nämligen att applicera produkten på redan fuktig hud. Syran kommer då att binda sig med fukten och förstärka hudens återfuktning. Så ta det lugnt med handduken efter ansiktstvätten ikväll!

3. Massera din hud tightare, varje gång du sminkar av dig!

Massera din hud tightare, varje gång du sminkar av dig! Detta är ingen nyhet för er hudspecialister där ute men det tåls att upprepas. Ansiktsmassage är guld för hudkvaliten. Genom att massera huden morgon och kväll med din vanliga ansiktstvätt kan du öka hudens blodcirkulation. Genom detta förbättrar du hudens yttersta skikt och påskyndar cellförnyelsen. Ni kanske vet vad det betyder? Jo precis, lyster!

4. Gör din foundation till en multifunktionell produkt!

Om ni som jag, justerar er sminkrutin efter dagsljuset, så är detta ett tips till er. Sminkar man sig för en helkväll på krogen så kan man lätt brassa på med lager på lager utan större problem. Allt ser fantastiskt ut med dimmers och levande ljus. Ska man däremot vistas i dagsljus eller i osmickrande kontorsbelysning vill man gärna se så naturlig ut som möjligt. Tricket är att blanda ut din foundation med några droppar ansiktsolja alternativt ditt vanliga serum! Formulan ändrar sig direkt och blir mer som en lätt täckande BB-kräm!

5. Vaselin har gjort en comeback!

Slugging. Har ni hört det förut? Ordet som har cirkulerat på TikTok och Youtube ett bra tag nu kommer ursprungligen från Korea och är väl känt i vissa kretsar. Metoden går ut på att man avslutar sin kvällsrutin med ett generöst lager vaselin som då låser in alla fukt. När man sedan vaknar på morgonen känner mig sig onekligen som en ny människa i ansiktet. Märkligt säger vissa, men varför inte ge det ett försök?

6. Betala inte mer när du kan betala mindre!

Låter självklart, men är det faktiskt det? Visste ni att många produkter för din hud delar ingrediensförteckning med varandra men tar helt olika pris beroende på märke. På hemsidan Skinskool.com har man tagit fram en sökmotor för att hjälpa konsumenten att välja själv. Skriv bara in namnet på din favoritprodukt och det finns en chans att du hittar en näst till identisk produkt för en bråkdel av summan. 

Lämna en kommentar