De bästa produkterna för torr hy

Foto av författare

Therese Axelsson

Uppdaterat:

BloggHudvårdstips

Vi listar de bästa produkterna för torr hy 2024

Vintern har verkligen kommit och med den kylan och mörkret. Sommarens fräscha och solkyssta hy har försvunnit i takt med att hösten och nu vintern intagit Sverige och man kan behöva en hel del hjälp på traven för en mindre torr hy.

De bästa produkterna för torr hy
Har du torr hy är detta inlägget för dig!

Varför får man torr hy på vintern?

Det är den kalla utomhustemperaturen i kombination med att man tillbringar mer tid i den torra inomhusluften som gör att hyn blir så torr på vintern. På samma sätt som vi behöver ta på oss mer kläder när det blir kallt kan hyn behöva mer lager av fuktgivande produkter under vinterhalvåret.

Hur kan man återfukta torr hy?

Har du inte testat vårt recept på ansiktsmask mot torr hy än? Då rekommenderar vi verkligen att du gör det. Vi rekommenderar även att du införskaffar dig en härlig fuktmask, gärna någon som du sover med över natten. Här kan du läsa mer om fuktmask.

Våra favoritmasker mot torr hy

Ideal Hydratation Lagoon Bath Instant Moisturising Radiance Mask

Ideal Hydratation Lagoon Bath Instant Moisturising Radiance Mask

Från Carita. Cirkapris 499 kr. En fantastisk törstsläckande fuktmask som gång på gång vinner olika bäst i test. Den innehåller näringsrikt lagunvatten och speciell formula som fångar upp och binder fukt.

Skin Recovery Hydrating Treatment Mask

Skin Recovery Hydrating Treatment Mask

Från Paulas Choice har länge varit en favorit. Cirkapris 269 kr. Masken är speciellt framtagen för känslig och extra torr hy. Det är en ansiktsmask som återfuktar ordentligt och du kan gärna låta den vara på länge och låta den sjunka in på djupet, förslagsvis under natten med ett tjockt lager. Ta bort eventuellt överskott på morgonen.

Instant hydrating mask

Instant hydrating mask

Från Beauté Pacifique. Cirkapris 389 kr. En underbar fuktbomb för huden som hjälper till att stabilisera fuktbalansen i huden och bygger upp ett skydd i hyns yttersta lager.

Deep Hydration Treatment

Deep Hydration Treatment

Från Exuviance, cirkapris 549 kr. Denna fuktmask har en skön gel-liknande konsistens och sugs direkt upp av huden och lämnar den återfuktad och mjuk. En perfekt ansiktsmask att investera i under vintern och använda cirka en gång i veckan när huden känns extra stram och torr.

Hur kan jag hjälpa huden på traven?

Förutom att regelbundet använda fuktmask är det även en bra idé att använda serum och oljor på din hy. Gärna direkt i anslutning till att du tvättat av ansiktsmasken. Det finns flera bra budgetalternativ, våra favoriter är:

100% Plant Derived Squalane från The Ordinary. Cirkapris 99 kr. Squalane är en olja som förekommer naturligt i huden och har mycket bra mjukgörande och återfuktande egenskaper. Ett extra plus att denna produkt är innehåller 100% naturlig växtbaserad Skvalan som är ECOCERT-godkänd. Din hud kommer älska dig för att du använder denna produkt! Den går även att använda i hårtopparna om de känns torra och spröda.

Glow Boost Essence från Lumene, cirkapris 289 kr. Lumene från Finland är en favorit när det kommer till prisvärd och bra hudvård och detta serum kommer inte göra dig besviken! Det doftar gott och lämnar huden med en mjuk och återfuktad känsla. Det innehåller bland annat bärextrakt från nordiskt hjortron och C-vitamin samt två typer av hyaluronsyra. Mums för din vintertorra hy!

Skriv gärna till oss om ni har produkter som ni vi låta oss utvärdera!