Glamglows mask

Foto av författare

Therese Axelsson

Uppdaterat:

Produktrecensioner

Att Glamglow slagit igenom med storm när det gäller ansiktsmasker förvånar inte oss på freshface.se.

Vi testade masken och hade höga förväntningar med tanke på priset. Här kan du läsa om företaget, produkten och vårt betyg.

Glamglow
Glamglows mask

Om Glamglow

Glamglow är ett märke som tillverkar olika sorters ansiktsmasker. Det är ett väldigt hyllat märke och många amerikanska youtubers har prisat det, däribland Manny MUA och Jefree Star.

Vad är Glamglow?

Det här är ansiktsmaskerna som har allt! Masken kommer ursprungligen från Kalifornien i USA och är en klar favorit bland Hollywoods kändiselit. Maskerna fungerar oavsett ålder och behov. Maskerna sägs även släta ut fina linjer i ansiktet och man skulle kunna kalla det för en lyxig skönhetsbehandling på burk. Ansiktsmaskerna är utvecklade av dermatologer. Dessa ansiktsmasker kommer i en hel rad olika färger och är alla olika och tacklar olika typer av problemområden. Om du inte kan bestämma dig för vilken sort du ska köpa kan man ofta köpa ett flerpack med små ansiktsmasker.

Hur fungerar Glamglows produkter?

Glamglows ansiktsmasker fungerar utmärkt att använda tillsammans om du behöver tackla olika typer av problem. Man kan till exempel vara torr i pannan och behöva en återfuktande ansiktsmask där medans man kanske har mycket orena porer runt näsan och behöver en annan sorts ansiktsmask där. Ansiktsmaskerna är exklusiva och kan verkligen sätta guldkant på en spakväll hemma. I grund och botten fungerar Glamglows masker ungefär som vilka andra ansiktsmasker som helst. De appliceras på rengjord hud och får sedan verka i ungefär 20 minuter. Sedan är det bara att tvätta av ansiktet och smörja in med någon härlig ansiktskräm. Man brukar rekommendera att inte använda ansiktsmasker mer än 1-2 gånger i veckan då huden behöver vila mellan varven, speciellt om det är en exfolierande ansiktsmask.

Olika typer av ansiktsmasker

Det finns 5 olika varianter att välja mellan när det kommer till Glamglows masker.

  • En lermask som doftar mint och fungerar bra för att rengöra porer. Detta är en ansiktsmask som är grå i färgen och som påminner mycket om lera.
  • En ansiktsmask som exfolierar och enkelt tar bort död hud och lämnar hyn mjuk och len. Denna ansiktsmask har även en kylande känsla.
  • En ansiktsmask som är peel off. Detta är en härlig ansiktsmask som är vit när man applicerar den men som blir silverfärgad när den har torkat och den är helt smärtfri att dra av.
  • En ansiktsmask som ger extra lyster till hyn. Denna ansiktsmask ger bäst resultat om man använder händerna när man applicerar den. Masken innehåller små korn och skrubbar på så vis bort gammal och död hud. Efter att ha sköljt av masken är huden strålande och ungdomlig.
  • En mask som är en kombination av lera och olja. Denna är perfekt för dig som ofta använder smink då den är extra skonsam mot huden. Masken är också bra om man vill ge huden en djuprengöring. Då man först applicerar ansiktsmasken känns den som en lera. När man sedan tvättar av den känns den istället som en olja, vilket lämnar huden återfuktad och fräsch.

Har Glamglow fler produkter?

Förutom sina ansiktsmasker på burk säljer Glamglow även så kallade sheetmasks, ansiktsmasker för engångsförbrukning. Dessa masker är ofta förpackade styckevis och är kort och gott ett ark som är ansiktsformat. Dessa masker har alla någon form av speciell formula. Dessa ark är ofta dränkta med diverse olika rengörande eller exfolierande behandlingar. Precis som med deras andra ansiktsmasker appliceras dessa på rengjord hud. Efter verkningstiden är slut tar du av arket och masserar in det som är kvar av arket på ansiktet. Efter det sköljer du ansiktet och smörjer in dig med en ansiktskräm. Om du vill du man lägga in dina sheetmasks i kylen en stund innan användning. Detta kan kännas lugnande för huden.

Det finns verkligen en ansiktsmask för alla. Dessa från Glamglow känns lyxiga både i förpackning och formula. Dessa masker fungerar även utmärkt att ge bort till en vän eller släkting vid födelsedagar eller jul. Vem älskar inte att få lite omtanke i form av en ansiktsmask? Dessa ansiktsmasker finns att köpa hos ett flertal fysiska butiker men även online. De finns även att fynda på bland annat black friday och mellandagsrean så håll utkik!

Freshface.se betygsätter

Eftersom produkterna är dyra hade vi höga förväntningar. Vi provade flertalet produkter och kan med glädje säga att samtliga fungerade på flera hudtyper. Oavsett om du har fnasig hy, torr hud eller sk. normal hudfuktighet så var resultatet mycket imponerande. Vi ger produkterna 9/10 då priset är högt. Vi vill dock understryka att de är mycket dryga och räcker länge.