Fem steg för maximalt glow i vår

Foto av författare

Therese Axelsson

Uppdaterat:

Hudvårdstips

Vem vill inte ha det där magiska glowet som det pratat så mycket om de senaste åren? Vägen dit kan dock kännas snårig. Hur gör man för att få till det optimala glowet? Är det bara gener eller går det att trolla fram glow på ett vintertrött ansikte?

Svaret är att det går utmärkt att hjälpa huden på traven! Det kräver lite arbete men får du in det i dina dagliga rutin så går det att få resultat relativt snabbt. Nedan listar vi de bästa produkterna och tillvägagångssättet för maximalt glow:

5 steg för maximalt glow i vår
5 steg för maximalt glow i vår (2024)

En bra rengöring

Det kan kännas tråkigt, men faktum är att en bra rengöringsprodukt och rutin morgon och kväll är A och O för att skapa förutsättningar för en hy med glow. Även om du inte använder smink fastnar smuts, luftföroreningar och döda torra hudceller på huden och detta måste tvättas bort. Har du torr och känslig hy rekommenderar vi en skonsam rengöringsmjölk och för fet hy en mer djuprengörande variant. Avène Gentle Milk Cleanser 200 ML (Kronans apotek) ACO Pure Glow Daily Cleanser Milt parfymerad 150 ml (Apoteket) Avsluta alltid med att rengöra med micellärt vatten som du fuktar med en bomullsrondell. Detta tar bort överflödig smuts som den första rengöringen missat. Bioderma Sensibio H20 Oparfymerad, känslig hy 250 ml (apoteket) Filorga Micellar Solution Anti-Ageing 400ml (kronans apotek)

Exfoliering

Du bör exfoliera huden i ansiktet minst en gång i veckan. Du kanske hört talas om att det finns både mekanisk och kemisk peeling. Dessa bidrar till att få bort döda hudceller så att fuktgivande produkter kan tränga djupare in i huden och göra sitt jobb. Mekanisk peeling innehåller oftast korn som skrubbar huden lätt på ytan medan kemisk peeling ofta är syrabaserad utan korn, till exempel AHA- och BHA-syror. Har du mer känslig hy rekommenderas kemisk peeling.

Idun Minerals Smoothing Face Scrub
(apoteket)

Emma S. enzyme peel
Parfymerad 75 ml (Apoteket)

Serum

Serum är ett måste efter att du använt rengöring och toner, innan återfuktande dag- eller nattcreme. Serum innehåller aktiva ingredienser och har en lätt formula vilket möjliggör en mer koncentrerad behandling djupare in i huden. Två serumfavoriter när det gäller ökat glow: Lumene glow boost. VALO Nordic LIght. 30 ml (Apoteket) Pixi Overnight Glow Serum (Nordic feel)

Mask

Vi rekommenderar en lystergivande mask minst en gång i veckan, förslagsvis på söndagar! Söndagsmasken är bland det mysigaste på hela veckan och en perfekt stund att få lite extra glow inför den stundande veckan. Dessa masker gör verkligen under med ens hy för det där extra glowet:

Pixi Glow Mud Cleanser (Nordic feel)

Filorga Oxygen-Glow Mask

Sminkprodukter med glow

Följer du ovan rutin kommer du garanterat att märka skillnad vad gäller lyster i din hy men självklart går det att trolla lite extra med smink. Antingen genom en foundation eller ett bra rouge eller varför inte en highlighter som du sätter på kindben och/ eller ögonbrynsben för att ljusa upp partier. Experimentera dig fram och sminka gärna dig gärna i en spegel med dagsljus så att du inte överdoserar.

Se våra favoriter nedan:

  • Clarins Skin Illusion SPF15 105 Nude 30 ml (nordic feel)
  • Invisible Illumination Instant Glow Fresh Skin Tint (Nordic feel)
  • Pixi Glow-y Gossamer Duo Delicate Dew 8,3 g ( Nordic feel)
  • Pixi Glow Cake GildedBareGlow 24 g (Nordic feel)

Det finns en mängd produkter därute när det gäller att få till glow till ansiktet, det är lätt att bli förvirrad men det bästa är att prova sig fram och hitta sina favoriter. Förhoppningsvis fick du några tips längs vägen.