Hemligheten bakom ”Glass skin”

Foto av författare

Nadia Ramnek

Uppdaterat:

HudvårdsrutinerHudvårdstipsHudvårdstrender

I vissa kretsar, där skillnaden mellan ampuller och essenser inte behöver förklaras och där dubbel rengöring praktiskt taget är en religion, är ”glass skin” en term som du hör talas om i vördnadsfulla ordalag. En slät, klar och intensivt återfuktad hy som får ”glowig hud” att verka tråkig. 

Koreansk hudvård har varit ett hett ämne under de senaste åren, och skönhetsvärldens kärlek till allt som har med koreanska K-Beauty-produkter att göra visar inga tecken på att avta inom den närmaste tiden. Koreanska hudvårdsmärken har blivit kända för sina banbrytande formuleringar med botaniska ingredienser i vackra förpackningar. K-Beauty har också introducerat oss till ovanliga ingredienser som snigelmucin och bi-gift. Och nu är det senaste ordet att lägga till i ditt ständigt växande K-Beauty-vokabulär glashud.

Hur får man glass skin?

Som alla experter kommer att berätta för dig kommer den verkliga hemligheten till en strålande hud aldrig att komma från en highlighterpalett, oavsett hur fantastisk formeln är. För att uppnå denna look krävs en hälsosam och balanserad livsstil samt en hängivenhet till en hudvårdskur. Detta är verkligen inte den typ av hudresultat som du bara kan få över en natt – även om du är välsignad med otroliga gener.

Att dränka huden i fukt är kännetecknet för denna metod; det är det som ger ditt ansikte den där flytande highlightern (utan att du faktiskt använder en droppe highlighter). Du måste vara noggrann med din hudvård. Det börjar med rengöring, återfuktande toner, ampuller och serum, exfoliering och intensiv återfuktning, men det slutar inte där. Du måste införliva fuktgivande ämnen för att bekämpa uttorkning, som glycerin och hyaluronsyra, och ofta lägga dem i lager för att uppnå bästa resultat. Det finns andra saker som du också bör lägga till: solskydd, exfolierare och ansiktsmasker.

  1. Dubbelrengöring
  2. Exfoliera
  3. Toner
  4. Essence 
  5. Serum
  6. Ögonkräm
  7. Fuktkräm
  8. Solskydd
  9. Fuktmask och exfolierande mask 1-2 gånger i veckan

Passa denna rutin för alla?

Det här experimentet kan inte på något sätt beskrivas som underhållsfritt, men resultatet kan vara värt det. Det finns inga genvägar för att uppnå denna look. Vem som helst kan få ett ansikte som ser återfuktat ut efter att ha varit täckt av 50 lager av fuktgivande produkter, men det krävs ett konsekvent engagemang till rutinen för att se långvariga resultat.

Experter menar på att alla, oavsett hudtyp, kan få en glaslik hud. Allt handlar om att hitta produkter som fungerar för just dig och din hud. Om du till exempel har aknebenägen hud kan du leta efter ett serum eller en exfoliant som innehåller salicylsyra. Glöm inte att det dessutom är viktigt att utöva en hälsosam och balanserad egenvård. Du bör se till att du dricker mycket vatten, minimerar din användning av koffein och alkohol, följer en hälsosam kost som fungerar för din kropp och får en god mängd sömn.