Kan aktiv hudvård hjälpa dig vid känsliga hy?

Foto av författare

Therese Axelsson

Uppdaterat:

Hudvårdstips

Idag så är det många som upplever att de har känslig hy. Begreppet används för allt från torr hy till Rosacea som är en hudsjukdom. Den goda nyheten är att din känsliga hy kanske inte är så känslig som du tror. Men det kan också vara så att du med aktiv hudvård gör fel saker för att nå rätt balans.

Kan aktiv hudvård hjälpa din känsliga hy?
Hjälp vid känslig hy med freshface.se

Aktiv hudvård som fungerar

För att du ska få aktiv hudvård som ger goda resultat så är det viktigt att du hittar rätt. Om du tillhör de som googlar för att hitta bra lösningar för din känsliga hy så är du inte ensam. Men doktor Google är inte rätt adress när du vill ta hand om hy som är irriterad och rödfläckig. Börja med att boka in en konsultation med en hudterapeut som kan kartlägga och analysera din hy.

Med korrekt analys av vad som orsakar problemen som du upplever så går det att välja produkt för aktiv hudvård. En hudterapeut kan rekommendera de ämnen som kan göra skillnad på kort och på lång sikt. Du väljer själv vilka produkter med dessa ämnen som du vill behandla med.

Din hud förändras

Huden är kroppens största organ. Den förändras hela tiden. Det är inget som du märker från dag till dag. Men efter att ha använt en viss typ av hudvårdsprodukter under många år så kanske de inte längre är verksamma. Detta trots att det rör sig om aktiv hudvård med ämnen som är kända för att vara effektiva.

Med regelbundna besök på hudvårdskliniken så får du information om förändringar. Din hudterapeut kan ge dig råd och tala om när du bör går över till en ny typ av ansiktskräm. Det kan också vara så att du behöver förändra dina rutiner för hemmabehandlingar.

Bra hudvård är dynamisk. Den beaktar att din hud förändras varpå nya behov uppstår. Diskutera saken med din hudterapeut och se till att anpassa den aktiva hudvården så att den ger dig maximalt stöd.

Mer än rengöring och krämer

Det är jättebra att satsa på aktiv hudvård i form av rengöring och krämer. Men det finns mer som kommer att påverka hur din hy mår. Här är några saker du kan betänka för att ta hand om din känsla hy och stärka den:

  • Kost – Det du äter påverkar givetvis din hy. Testa att lägga om din kost och iaktta hur din hy mår av det.
  • Träning – Regelbunden träning ger bättre blodcirkulation och förbättrar ditt minne så att du kommer ihåg att ta hand om dig!
  • God sömn – Minska på stressen och se till att sova ordentligt som skönhetsbehandling.
  • Goda vänskapsrelationer – Hela din kropp mår bra av vänskap så missa inte att umgås med familj och vänner som du trivs med.
  • Miljö – Om du bor i en storstad så utsätter du hyn för miljögifter som kan vara svåra att komma undan. Beakta att använda dig av hudvårdsprodukter som kan skydda dig mot den miljö som du lever i. 

Vi hoppas att våra tips och tankar givit dig som läsare något!