Hetaste hudvårdstrenderna 2019

Foto av författare

Therese Axelsson

Uppdaterat:

Hudvårdstrender

Det råder ingen tvekan om att det dyker upp nya hudvårdstrender på samma sätt som det dyker upp nytt mode. Med det menar vi att det sker exakt hela tiden. Under 2018 fokuserade man mycket på att använda sig av naturliga produkter som träkol och aloe vera. Under 2019 är det annat som gäller. Vissa saker håller naturligtvis i sig stadigt än idag. Ett exempel är den mycket populära ansiktsmasken som man applicerade likt ett täcke över ansiktet. Masken har urklipp för ögon och mun, men det har också dykt upp nya saker som är hetare än någonsin.

Hetaste hudvårdstrenderna 2019
Vad är dom hetaste hudvårdstrenderna 2023?

En enklare form av hudvård

Under 2019 är det betydligt enklare metoder som står på listan när det kommer till hudvårdstrender. Det ska inte längre behövas åtta olika typer av produkter för att man ska få den där fräscha huden. Du vet, den som alla strävar efter. Det betyder att du inte längre behöver ta dig igenom några 8-stegsrutiner för att få en skinande hy. Nu är det mindre jobb och mer resultat som gäller. Det stora fokuset ligger nu på att få en så okomplicerad husrutin som möjligt. Detta har bidragit till att många tillverkare satsar på produkter likt 2 in 1-funktionen. Det man vill se till att hudvårdsprodukterna gör är att de ska rengöra, tona och se till att återfukta. Allt på en och samma gång. Alla krusiduller är som bortblåsta och ditt badrumsskåp behöver inte längre se ut som skyltfönstret till en hudterapeuts salong.

Ampuller

Hudvård ska inte längre bara vara effektivt och fungera som det ska, det ska även vara flashigt och snyggt. Något som har blivit otroligt trendigt och något som vi troligtvis kommer att få se mer av är ampuller. Ampullerna kommer vanligtvis tillverkade av glas och kan innehålla allt från naturliga ingredienser till väldigt koncentrerade essensoljor. Vitsen med dessa är att du och din hy ska få en så kraftfull boost som möjligt. Utöver att de är väldigt effektiva så är de dessutom mycket vackra att titta på. Har du ett badrumsskåp med genomskinliga dörrar kommer du med största sannolikhet vilja att dessa heta ampulltrender syns extra mycket. Ampullerna syns till allt mer och används av både kändisar och influencers på Instagram. Även skådespelare över hela världen använder nu ampuller. Vi är säkra på att vi kommer att få se mycket mer av dessa under 2019 och troligtvis under 2020 med.

Ansiktsmasker med omedelbar effekt

Ansiktsmasker är något som man länge använt sig av för att förbättra sin hy. Det verkar dessutom som att maskerna fortfarande är den hetaste trenden. Marknaden erbjuder otaliga former av masker som man kan använda sig av. Två som blivit extra populära är sheetmasken och den mask som du kan dra av, likt ett extra skinn. Det är dock inte bara utseendet och formulan på maskerna som varierar, utan även deras olika användningsområden. De stora valmöjligheterna är troligtvis orsaken till hudvårdsproduktens popularitet.

Ansiktsmasker bidrar med så mycket mer än att du får dig en skön stund där din hy får slappna av. Det finns bland annat ansiktsmaskiner som fullkomligt exploderar av E-vitamin, C-vitaminer eller andra typer av nyttiga ämnen. Vi är säkra på att ansiktsmaskerna av dessa slag kommer fortsätta att hålla ett stadigt tag i 2019. Allt fler satsar på masker av hög kvalitet, istället för de billigare varianterna som mest är underhållande att kladda med.

Det finns stora fördelar med de så kallade sheetmaskerna och därför är dessa fortfarande på topplistan. Det enda du behöver göra är att vika ut pappersmasken- Denna är fylld med härliga oljor, vitaminer och återfuktning på alla vis. Du placerar masken över ansiktet och väntar sedan den angivna tiden. Nu är det bara att ta bort masken och massera in överbliven produkt in i huden igen. Undvik att tvätta ansiktet med tvål och vatten efteråt. Låt istället ansiktsmasken få göra sitt.

Tekniken till hjälp för din hudvård

Alla typer av hudvårdstrender kommer inte i form av krämer, oljor, sprayer eller serum. Vissa kommer faktiskt i form av teknik. Nu undrar du troligtvis hur detta kan komma sig, eller hur? Med dagens moderna teknik så verkar det dock som att allt är möjligt. På marknaden har det börjat att dyka upp allt fler applikationer som kan laddas ner till mobiltelefonen. Dessa är skapade för att hjälpa dig med din hy på ett smidigt och enkelt sätt. Ofta fungerar de som så att du skriver in vilka hudproblem du har. Du lämnar också information om hur dina vanor och rutiner för hudvård brukar se ut. Efter att du har gjort detta hjälper en hudterapeut dig att plocka fram de exakta produkterna. Förutom ovanstående appar så har det även börjat att bli vanligt med produkter som du kan koppla upp till bluetooth. När du använder dig av produkterna så kan du t.ex. få information om vilket område i ansiktet du ska fokusera lite extra på. Vissa produkter informerar även om vilken typ av behandling de olika delarna i ansiktet behöver. Sådana produkter kan t.ex. komma i form av rengöringsborstar eller massageprodukter för din hy. Det råder ingen tvekan om att vi börjar ta mer och mer hjälp av tekniken, även inom detta område.

Skönhet från insidan

Under alla år har hudvård varit något som har associerats med krämer och andra produkter. Produkter som ska appliceras utanpå huden. Under 2019 kommer vi dock att fokusera allt mer på insidan. Det sägs att skönhet kommer inifrån och detta är något som stämmer till punkt och pricka. Det finns många saker som man kan göra från insidan som kommer att hjälpa utsidan. Ett exempel är genom att ta hjälp av olika typer av kosttillskott. Det finns kosttillskott som är framtagna för att boosta vår hy och ge den en riktig glow. Förutom kosttillskott i form av vitaminer så börjar allt fler även att tänka på vilka livsmedel de stoppar i sig. Så kallad super food är inte bara bra för din hälsa och kan minimera risken för sjukdomar. Maten kan också ge dig en mycket bättre hy, utan onödiga problem. Att fokusera mycket på insidan istället för enbart på utsidan är alltså något som har blivit väldigt stort. Vi hoppas att trenden håller i sig länge.