Lermask

En lermask är en ansiktsmask som innehåller mineralrika leror och har en djuprengörande effekt på huden

Leror är lugnande och svalkande mot huden och är ofta även ett passande val för dig med känslig hy. Texturen är ofta rik och fyllig och hjälper till att absorbera överskottstalg från huden.

Hur fungerar en lermask?

Det ska sägas att lermasker kommer i många former med flera olika användningsområden, men generellt för lermasken är dess djuprengörande förmågor.

När du applicerar en lermask på ansiktet kommer du att känna hur huden stramar sig efter att leran har torkat in. När leran torkar suger den upp hudens naturliga oljor och annan smuts som täpper igen porerna.

Denna mask passar även bra att multimaska med. Applicera då endast lermasken på till exempel t-zonen och kombinera med en fuktmask i det mer fuktfattiga områdena.

Lermask
Hur fungerar en lermask egentligen?

Vad är fördelarna med en lermask?

  1. Detoxifierande: En lermask kan hjälpa huden att avgifta sig och därmed rengöra den på djupet.
  2. Reducerar talgproduktionen: Denna typ av mask rekommenderas ofta till människor som drabbas av akne eller mycket oljig hy –  då leran effektivt suger upp överflödig olja och rengör på djupet. 
  3. Friskare hy: Lerans rengörande effekt är bra på av flera anledningar. Då leran avlägsnar det som täpper igen porerna tillåts mer syra att ta sig in i huden. Denna ökade mängd syre kan verka fördelaktigt för hudvävnaden och har en övergripande positiv inverkan på hudens cirkulation, vilket i sin tur ger dig en gladare och friskare hy!

Vem ska använda lermask?

Det finns många olika typer av leror med varierande användningsområden och fördelar som passar många olika slags hudtyper. 

Har man torr hy ska man vara lite försiktig så att man inte överanvänder lermasker då många kan ha en lätt uttorkande effekt. Men om du däremot har en fetare eller blandad hy ,som lätt blir oljig eller tenderar att få finnar, så passar en lermask alldeles utmärkt.

Tips för hur du får bäst effekt av lermasken

För att optimera användningen av en lermask, rekommenderas det att exfoliera huden innan applicering för att hjälpa lerans ingredienser att tränga djupare in i huden. Det är också viktigt att välja en lermask som passar din hudtyp och att inte använda den för ofta om du har torr eller känslig hud.

Populära märken för lermasker

Här är en tabell som visar några populära märken för lermasker på svenska marknaden och vad som utmärker deras produkter:

MärkenVad som utmärker produkten
ShiseidoDjuprengörande lermaskar med avancerade teknologier för att balansera hudens fuktighet och ge en klarare hudton.
L’Oréal ParisLermaskar som kombinerar naturliga leraingredienser med andra hudvårdsfördelar för att ge en ren och strålande hud.
OriginsEkologiska lermasker som innehåller naturliga ingredienser för att rengöra, återfukta och ge lyster till huden.
GlamglowLermaskar med innovativa formler som ger omedelbara resultat och hjälper till att förbättra hudens textur och klarhet.
CliniqueSäkerställda lermasker som passar olika hudtyper och hjälper till att kontrollera talgproduktionen och minska orenheter.
The Body ShopLermasker berikade med naturliga ingredienser som ger fukt, rengör och förbättrar hudens lyster på ett hållbart sätt.
MadaraEkologiska lermasker som renar huden, förbättrar hudtonen och ger en naturlig lyster.
Estée LauderLyxiga lermasker med avancerade formuleringar som ger intensiv fukt, rengöring och revitalisering till huden.
Natura SibericaLermasker baserade på naturliga ingredienser från Sibirien, som rengör huden på djupet och ger en fräsch och återfuktad känsla.
Maria ÅkerbergEkologiska lermasker med noggrant utvalda ingredienser som ger en ren och balanserad hud samt hjälper till att minska orenheter.

Dessa varumärken erbjuder ett brett utbud av lermasker som passar olika hudtyper och behov. Utforska deras produkter för att hitta en lermask som passar just dig och din hudvårdsrutin.

Vanliga frågor om lermasken

Är lermask bra för känslig hy?

Lermasker är vanligtvis utformade för att passa fet och oren hy, men även personer med lite torrare och känsligare hy kan använda en lermask. Det rekommenderas dock att begränsa användningen till en gång i månaden för att undvika uttorkning.

Vilken är den bästa djuprengörande lermasken?

En populär djuprengörande lermask är Shiseido Purifying Mask som många tycker är helt magisk.

Finns det ekologiska lermasker?

Ja, det finns ekologiska lermasker tillgängliga. Ett exempel är Detox Mud Mask från det underbara ekologiska märket Madara.

Erbjuder Skincity lermasker från Rituals?

Nej, Skincity säljer inte lermasker från varumärket Rituals. Du kan dock hitta lermasker från Rituals hos Kicks.

Vad är Epoch för något?

Epoch är ett hudvårdsmärke som erbjuder många bra produkter för ansikte och hud. Hoppas att dessa vanliga frågor och svar ger dig mer information om lermasker och deras användning. Kom ihåg att anpassa användningen av lermasker efter din egen hudtyp och att följa instruktionerna på produkten för bästa resultat.

Vad är en lermask?

En lermask är en ansiktsmask som innehåller mineralrika leror och används för att djuprengöra huden och absorbera överskottstalg. Den hjälper till att rengöra porerna och kan ha lugnande och svalkande effekt på huden.

Hur fungerar en lermask?

En lermask fungerar genom att leran torkar och stramar åt på huden. När leran torkar, absorberar den överflödigt talg och smuts från huden, vilket bidrar till att rengöra porerna och ge en djuprengörande effekt.

Vilka fördelar har en lermask?

En lermask har flera fördelar för huden. Den kan hjälpa till att detoxa huden, minska talgproduktionen och rengöra porerna på djupet. Dessutom kan den förbättra hudens cirkulation och ge en friskare och gladare hy.

Vem bör använda en lermask?

Lermasker kan användas av personer med olika hudtyper. För personer med fet eller blandad hy som är benägen att bli oljig eller få finnar, kan en lermask vara särskilt fördelaktig. För personer med torr hud är det viktigt att vara försiktig och inte överanvända lermasker, eftersom de kan ha en uttorkande effekt.