Lermask

Till skillnad från sheet masken som är ett relativt nytt påfund har lermask funnits och använts av människan i urminnes tider. Tyvärr är det inte vilken lera som helst som fungerar, men som tur är finns massvis av bra märken som skapat effektiva och sköna lermasker som går att köpa på tub eller burk.

Leran verkar djuprengörande och suger upp överbliven talg och är därför idealisk för fet och oren hy med finnar och pormaskar.

En lermask ska du dock inte använda för ofta då den tenderar att torka ut huden. Max en gång i veckan brukar vara lagom. Det är viktigt att återfukta ordentligt efter att du använt lermasken

Lermask
Hitta rätt lermask 2021

Vad är en lermask?

En lermask är en ansiktsmask av lera som rengör hy på djupet och är därför extra bra för oren hy med tilltäppta porer och acne.

Varför lermask?

En lermask verkar lugnande på huden och ska användas för att få bukt med pormaskar, finnar och blemmor.

Hur fungerar en lermask?

Lermasken ska torka in i huden för att dra ut orenheter på djupet och därefter sköljas av. Efteråt behöver huden återfuktas ordentligt. En bra idé kan vara att använda en fuktmask efter att du sköljt av lermasken.

Vanliga Frågor

ÄR LERMASK BRA FÖR KÄNSLIG HY?

Lermask är ofta uttorkande och rekommenderas till fet och oren hy. Men även du som har lite torrare och känsligare hy kan använda lermask, men begränsa det till en gång i månaden.

VILKEN ÄR DEN BÄSTA DJUPRENGÖRANDE LERMASKEN?

Shiseido Purifying Mask tycker vi på Freschface är helt magisk!

VAD ÄR EPOCH FÖR NÅGOT?

Epoch är ett hudvårdsmärke med mycket bra produkter för ansikte och hy.

ERBJUDER SKINCITY RITUALS LERMASK?

Nej, Skincity säljer inte märket Rituals. Det gör däremot Kicks.

FINNS DET EKOLOGISKA MASKER AV DETTA SLAG?

Ja, till exempel Detox Mud Mask från underbara ekologiska Madara.