Lermask

En lermask är en ansiktsmask som innehåller mineralrika leror och har en djuprengörande effekt på huden

Leror är lugnande och svalkande mot huden och är ofta även ett passande val för dig med känslig hy. Texturen är ofta rik och fyllig och hjälper till att absorbera överskottstalg från huden.

Lermask
Hitta rätt lermask 2022

Hur fungerar en lermask?

Det ska sägas att lermasker kommer i många former med flera olika användningsområden, men generellt för lermasken är dess djuprengörande förmågor.

När du applicerar en lermask på ansiktet kommer du att känna hur huden stramar sig efter att leran har torkat in. När leran torkar suger den upp hudens naturliga oljor och annan smuts som täpper igen porerna.

Denna mask passar även bra att multimaska med. Applicera då endast lermasken på till exempel t-zonen och kombinera med en fuktmask i det mer fuktfattiga områdena.

Vad är fördelarna med en lermask?

Detoxifierande. En lermask kan hjälpa huden att avgifta sig och därmed rengöra den på djupet.

Reducerar talgproduktionen. Denna typ av mask rekommenderas ofta till människor som drabbas av akne eller mycket oljig hy –  då leran effektivt suger upp överflödig olja och rengör på djupet. 

Friskare hy. Lerans rengörande effekt är bra på av flera anledningar. Då leran avlägsnar det som täpper igen porerna tillåts mer syra att ta sig in i huden. Denna ökade mängd syre kan verka fördelaktigt för hudvävnaden och har en övergripande positiv inverkan på hudens cirkulation, vilket i sin tur ger dig en gladare och friskare hy!

Vem ska använda lermask?

Det finns många olika typer av leror med varierande användningsområden och fördelar som passar många olika slags hudtyper. 

Har man torr hy ska man vara lite försiktig så att man inte överanvänder lermasker då många kan ha en lätt uttorkande effekt. Men om du däremot har en fetare eller blandad hy ,som lätt blir oljig eller tenderar att få finnar, så passar en lermask alldeles utmärkt.

Tips:

Exfoliera huden innan applicering så kan lerans vitaminrika formula penetrera huden optimalt!

Vanliga Frågor

ÄR LERMASK BRA FÖR KÄNSLIG HY?

Lermask är ofta uttorkande och rekommenderas till fet och oren hy. Men även du som har lite torrare och känsligare hy kan använda lermask, men begränsa det till en gång i månaden.

VILKEN ÄR DEN BÄSTA DJUPRENGÖRANDE LERMASKEN?

Shiseido Purifying Mask tycker vi på Freschface är helt magisk!

VAD ÄR EPOCH FÖR NÅGOT?

Epoch är ett hudvårdsmärke med mycket bra produkter för ansikte och hy.

ERBJUDER SKINCITY RITUALS LERMASK?

Nej, Skincity säljer inte märket Rituals. Det gör däremot Kicks.

FINNS DET EKOLOGISKA MASKER AV DETTA SLAG?

Ja, till exempel Detox Mud Mask från underbara ekologiska Madara.

Hur bra har din upplevelse varit?
0 / 5 3.50