Därför får du strålande hy av sellerijuice – och varför du ska dricka den varje dag

Foto av författare

Therese Axelsson

Uppdaterat:

Hudvårdstips

Har du hört talas om den allt växande trenden med vanan att starta dagen med ett glas sellerijuice? Listan kan göras lång på de fantastiska hälsofördelar som den ljust gröna, nästan genomskinliga, drycken medför. Inte bara magen mår bra av pressad saft av selleri, många vittnar om att deras hy även blivit klarare och förbättrats sedan de startat dagen på detta sätt. Varför är det så bra med sellerijuice? Nedan kan du läsa allt om detta.

Sellerijuice
Fördelarna med sellerijuice är många

Varför ska man dricka sellerijuice?

Selleri förekommer som stjälkselleri och rotselleri. Det är stjälksellerin som anses nyttigare och som blivit mycket omtalad den senaste tiden. Det är även den som du ska pressa för att dricka som juice. Selleri är rik på många viktiga mineralier som kalium, zink, järn, fosfor och magnesium. Det innehåller även C-vitamin, A-vitamin, E-vitamin, folat, B-vitaminer (B1, B2, B3 och B6).

Selleri innehåller även eteriska oljor med antibakteriella och vätskedrivande egenskaper. Den är även rik på antioxidanter vars egenskaper bekämpar fria radikaler.

Selleri har i flera vetenskapliga studier visat sig kunna hjälpa mot olika typer av cancer, bland annat bröstcancer, lungcancer och bukspottkörtelcancer. Glöm inte att är du trött hela tiden hjälper detta mot sömnbrist också.

Andra hälsofördelar med sellerijuice:

  • Minskar inflammation
  • Minskar tumörtillväxt
  • Bra för levern – renar från toxiner och tungmetaller och låter levern återskapa friska celler.
  • Förbättrar matsmältningen

Varför är sellerijuice bra för min hy?

Selleri är bra för huden av följande anledningar:

  • Den gröna juicen återfuktar hyn och håller den mjuk och smidig
  • Antioxidantinnehållet förhindrar hudskador och renar den från toxiner.
  • Håller huden ung då sellerijuicen är rik på A, B, C, K, Niacin och Folat A-vitamin, vilket är viktigt för att reparera hudskador och producera kollagen och näring till huden.

Hur ska jag använda sellerijuicen?

Skölj sellerin och skär bort lite av roten, använd gärna blasten. Kör sellerin genom en råsaftscentrifug.  Om du inte har någon juicer så går det lika bra att mixa sellerin i en blender med lite vatten och sedan pressa genom en finmaskig sil. Välj helst ekologisk selleri då konventionellt odlad selleri intar femte plats på listan över de mest besprutade livsmedlen.

Lär dig mer – Medical Medium

Anthony Williams har med sin bok Medical Medium gjort att selleritrenden ökat lavinartat under 2018. I boken som släpptes i Sverige under 2018 med det svenska namnet Medial läkning berättar han bland annat om sellerins fantastiska egenskaper och vi rekommenderar därför den som vill lära sig mer om detta att läsa boken. Han har blivit ett fenomen världen över och hans böcker har toppat bestseller-listorna i flera länder. Han påstår sig vara ett direkt språkrör till Anden, som viskar medicinsk information i Anthonys öra som är helt ny för oss här på jorden. Det kan låta flummigt men vi tror att det finns mycket som ligger i det Anthony förespråkar.

Skönhet kommer inifrån

Att det finns ett samband mellan vad du äter och hur du mår och ser ut råder det ingen tvekan om. Vi på Freshface tror absolut att denna trend med att äta och dricka sig till bättre hälsa, välmående och skönhet är här för att stanna. Vi har idag startat en 30-dagars challenge med oss själva där vi på fastande mage kommer att dricka sellerijuice varje morgon. Hur vi mår, känner oss och ser ut efteråt återkommer vi med – håll utkik här på sidan! Och du, glöm inte bort för gratis tips om hemmagjorda ansiktsmasker är det bara följa länken!