The Ordinary Användningsguide

Foto av författare

Therese Axelsson

Uppdaterat:

Hudvårdsrutiner

Vi har tidigare tipsat om The Ordinary, ett prisvärt kanadensiskt hudvårdsmärke med aktiva ingredienser (Läs mer om aktiva ingredienser här). The Ordinarys produktnamn är krångliga och kräver sin research innan man helt förstår hur man ska använda dem. I denna guide kommer du en bit på vägen – vi har gjort grovjobbet! Jag som använder dessa produkter i min hudvårdsrutin har normal till oren hy som är i behov av både fukt och lyster.

The Ordinary användningsguide
Är The Ordinarys produkter något för dig?

Inga basprodukter – hur fungerar det då?

The Ordinary har inga basprodukter som dagkräm och nattkräm utan du får komplettera med rengöring och ansiktskräm från valfritt märke.

Morgon

1. Rengör ansiktet med valfri ansiktsrengöring
2. Eventuell toner från valfritt märke
3. Hyaluronic Acid 2 % + B5
4. Niacinamide 10% + Zinc 1%
5. Natural Moisturizing Factor
6. Valfri ansiktskräm helst med spf för att skydda dig från skadlig UV-strålning.

Kväll

  • 1. Rengör ansikte med valfri ansiktsrengöring och toner
  • 2. Niacinamide 10% + Zinc 1%
  • 3. “Buffet”
  • 4. Granactive Retinoid 5% in Squalane
  • 5. 100% Plant-Derived Squalane
  • 6. Avsluta med valfri nattkräm

Se även vår recension av den så kallade blodmasken som du kan använda max två gånger per vecka.

Vad gör dessa produkter?

Produkterna i ovan användningsguide har olika syften. Hyaluronsyran tillför fukt till huden och Niacinamide har påvisad effekt för att minska intrycket av orenheter och tilltäpptheter. En 10%-koncentration av Niaciamide i kombination med zinksalt balanserar produktionen av talg. Natural Moisturizing Factor är en formula som återfuktar hudytan. Buffet är ett multiteknologiskt serum som har väldokumenterade teknologier för att behandla flera tecken på hudåldrande samtidigt. Retinoid är ett verksamt ämne mot ålderstecken enligt kliniska tester. Är du gravid eller ammande ska du dock undvika att använda produkter med retinoid. Var försiktig med solexponering när du använder retinoider. Det är därför den ingår i kvällsrutinen och inte i morgonrutinen. Squalane gör din hy underbart mjuk och återfuktad. Du kan även använda den till håret som en hårolja.

Recension

Jag använder dessa produkter i min hudvårdsrutin och har fått oerhört fina resultat sedan jag började använda dem i dessa steg. Huden känns len och återfuktad samtidigt som både plitor, finnar och röda parter minskat avsevärt. Det är många steg och i början var det lite krångligt att hålla koll på vad det var som skulle apllicderas när och i vilken ordning men efter ett par dagar tänkte jag inte alls utan kom ihåg i vilken ordning produkterna skulle tas. Jag tycker att man får otroligt mycket för pengarna med The Ordinarys produkter. Produkter med samma innehåll av andra märken kan kosta hundratals kronor medan du betalar cirka 100-200 kr per produkt från The Ordinarys.

Varför är produkterna så billiga?

The Ordinary har inte något eget forskningsinstitut som tar fram egna produkter eller håller på med produktutveckling utan de använder sig av vetenskapliga och beprövade ingredienser som det redan forskats på av andra. De kan därför hålla nere kostnaderna. Klicka på bilderna nedan så kan du köpa produkterna som ingår i denna hudvårdsrutin.