Välj en sida

The Ordinary Blodmask Recension

Vi på Freshface.se testar: ”blodmasken” från The Ordinary, AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution.

Inlägg om The Ordinary

Vi har varit så sugna på att testa omtalade The Ordinarys produkter, inte minst deras exfolierande ansiktsmask med 30% AHA-syror (glykol-, mjölk-, vin- och citron-), 2 % BHA-syra (salicylsyra), hyaluronsyra, copolymerer , Vitamin B5, svart morot och tasmansk peppar. BHA exfolierar och förebygger och löser upp orenheter i huden medan AHA exfolierar hudens yttersta lager och jämnar och ljusar upp huden. Masken kallas på grund av sin röda färg för ”blodmasken”, extra passande såhär i Halloweeen-tider. Detta inlägg innehåller en beskrivning och en recension av blodmasken.

Vad är The Ordinary?

The Ordinary är ett kanadensiskt hudvårdsmärke som blivit mycket omtalat på grund av sina prisvärda produkter med aktiva rena ingredienser.

Vad kostar masken?

Cirkapris 89 kr i de flesta webbutiker som säljer The Ordinary.
AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution kostar ca 89 kr och är därför en mycket prisvärd produkt med tanke på innehållet.
Vill du göra hemmagjord ansiktmask är detta självklart fortfarande billigare.

Hur ska masken användas?

Den ska appliceras på kvällen och inte oftare än två gånger per vecka på rengjord torr hy. Undvik kontakt med ögonen och området runt ögonen. Den ska inte användas på fuktig hud. Låt ett jämnt tunt lager verka på huden i max 10 minuter, tvätta därefter av med ljummet vatten.

Vilken typ av hy passar masken för?

Hy som är van vid syror. För känslig hy rekommenderas inte masken då produkten innehåller höga koncentrationer av syror som huden kan reagera på. Är du osäker, använd först en liten mängd på handleden för att se om huden reagerar. Gör den det ska du undvika att ha produkten i ansiktet.

Recension

Produkten på 30 ml kommer i en genomskinlig glasflaska med pipett som man kan droppa ut innehållet i handen med. Konsistensen är ganska rinnig och färgen är verkligen kraftfullt röd. När jag först sätter på produkten i ansiktet sticker det till lite i huden och svider lätt. Ansiktet ska vara helt torrt, annars kan det svida mer, så jag är noga med att torka ansiktet ordentligen innan jag applicerar den. Resultatet i ansiktet ser faktiskt lite läskigt ut med den röda färgen, tur att jag är ensam hemma när jag har den på mig, annars hade jag kunnat skrämma slag på någon.

Efter 10 minuter sköljer jag av masken, huden känns då lite stram och är väldigt slät. De pormaskar som jag noterade att jag hade innan har försvunnit och hyn har fått en jämnare och klarare ton med lyster. Jag är dock lite röd och rosig ett tag efteråt men det har gått över efter någon timme. Resultatet efter att jag använt masken är en mycket finare hy och de torra partier jag hade har också försvunnit. Jag förstår att denna produkten blivit hyllad, den är inte bara prisvärd utan också väldigt effektiv. Därför kommer jag att köpa denna mask igen när den tar slut. Produkten känns dessutom dryg, och med tanke på att den ska användas max två gånger i veckan lär den inte ta slut på ett tag.

Efter att ha testat The Ordinarys AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution ger Freshface produkten: 5/5. Helt klart en produkt att rekommendera!