Fuktmasker

Vi är nog många som har märkt att efter en lång och kall vinter kan huden kännas fnasig, torr och glåmig. Att dricka mycket vatten är alltid viktigt då det återfuktar oss från insidan och hjälper vår hud att hålla sig elastisk och frisk. Men ibland kan kan man vilja ge sin hud en extra boost för att kickstarta återfuktningen av hudens alla lager – då behöver vi en riktigt fuktgivande mask! 

Fuktmask
Är fuktmask något för din hy?

Hur fungerar en fuktmask?

En bra fuktmask har ingredienser som tillsammans har två funktioner. Den första är att tillföra och öka hudens fuktnivåer och den andra är att låsa in fukten för att ge ett långvarigt resultat. Detta förhindrar vattenförlust i hudbarriären och förstärker huden på en cellulär nivå. Din hud kommer att tacka dig! 

Vad är fördelarna med en fuktmask?

Ger lyster. En hud som har fått mycket återfuktning mjukas upp och ger av ett naturligt glow. Ingen glowprimer i världen kan slå resultatet av en hud som inte längre är törstar efter fukt!

Reducerar fina linjer. En torr hud vill gärna lägga sig i små veck som lämnar streck efter sig. Detta kallar vi för fina linjer och dessa kan utveckla sig till permanenta rynkor. Men ger man huden återfuktning kommer dessa streck fyllas ut och ge ett jämnt och strålande resultat. 

Reparerar huden. En frisk och återfuktad hy har ofta en jämn hudton över hela ansiktet utan rodnader, bruna fläckar och hyperpigmentering.

Vem ska använda fuktmask?

Kort svarat: Alla. Framförallt alla som vill ge nytt liv åt trött, fuktfattig hy. Fuktmasker fungerar på alla hudtyper då ingens hy mår bra av att vara för torr. Det är dessutom fritt fram att använda en fukmask flera dagar i veckan.

Tips

Lägg masken i kylen så får du en underbar svalkande effekt!

Vanliga Frågor

FINNS DET EKOLOGISKA FUKTMASKER?

Ja! Testa exempelvis svenska märket Estelle & Thild som har en underbar fuktmask som går utmärkt att sova med.
Estelle & Thild, BioTreat Intense Moisture Mask.

VILKEN ÄR DEN BÄSTA FUKTMASKEN 2020?

Freshly Juiced Vitamin E Mask – Klairs. Återigen Klairs, det koreanska märket som blivit omåttligt populärt. Vi älskar denna fuktmask, huden blir silkeslen och väldigt återfuktad!

ERBJUDER APOTEKET, SKINCITY OCH KRONAN APOTEK FUKTMASK?

Ja, det finns ett stort utbud av fuktmasker i samtliga webshoppar.

VILKET MÄRKE AV EXUVIANCE, CLARINS OCH PAULA’S CHOICE ÄR DET MEST POPULÄRA?

Det är tre väldigt populära märken, vi skulle säga att de är likvärdigt populära.

HUR TVÄTTAR MAN AV EN FUKTMASK?

Med ljummet vatten, testa gärna att lägga en varm handduk som du varsamt torkar av ansiktet med. Väldigt skönt och känns lite som att du på spa!

Hur bra har din upplevelse varit?
0 / 5 5.00