Fuktmask

I vårt nordiska klimat får man lätt torr hy under de långa och kalla vintrarna. Därför är en bra fuktmask nästan ett måste! En fuktmask kan man använda hur ofta som helst och gärna sova med den över natten. Då vaknar du garanterat med en återfuktad och mjuk persikohy. Och kom ihåg, alla hudtyper behöver fukt, även de med fet hy. Så det är en god idé att investera i en bra ansiktsmask med fukt.

Fuktmask
Är fuktmask något för din hy?

Vad är en fuktmask?

En fuktmask är en mjukgörande ansiktsmask som återställer hudens fuktbalans och lugnar de känsliga hyn. Denna är perfekt för hudtyper som i regel reagerar starkt på produkter.

I takt med att huden åldras förlorar den sin förmåga att bevara fukt och behöver hjälp på traven. I ett kallt och torrt klimat behöver de allra flesta återfukta torr och fnasig hy,

En fuktmask återfuktar torr hy och ska gärna sitta på så länge som möjligt, gärna över natten. Många fuktmasker ska inte sköljas av för att bevara de återfuktande ingredienserna i ansiktsmasken.

Vanliga Frågor

FINNS DET EKOLOGISKA FUKTMASKER?

Ja! Testa exempelvis svenska märket Estelle & Thild som har en underbar fuktmask som går utmärkt att sova med.
Estelle & Thild, BioTreat Intense Moisture Mask.

VILKEN ÄR DEN BÄSTA FUKTMASKEN 2020?

Freshly Juiced Vitamin E Mask – Klairs. Återigen Klairs, det koreanska märket som blivit omåttligt populärt. Vi älskar denna fuktmask, huden blir silkeslen och väldigt återfuktad!

ERBJUDER APOTEKET, SKINCITY OCH KRONAN APOTEK FUKTMASK?

Ja, det finns ett stort utbud av fuktmasker i samtliga webshoppar.

VILKET MÄRKE AV EXUVIANCE, CLARINS OCH PAULA’S CHOICE ÄR DET MEST POPULÄRA?

Det är tre väldigt populära märken, vi skulle säga att de är likvärdigt populära.

HUR TVÄTTAR MAN AV EN FUKTMASK?

Med ljummet vatten, testa gärna att lägga en varm handduk som du varsamt torkar av ansiktet med. Väldigt skönt och känns lite som att du på spa!