Sheet mask

En sheet mask är ett serumladdat ark, färdigt att användas och som boostar både huden och övrig hudvårdsrutin. Masken låser inne alla aktiva ingredienser i huden för ett maxat resultat.

Sheet mask
Passar sheet masken dig?

Hur fungerar Sheet mask?

Denna mask är en smidigt och effektivt sätt att återfukta huden. Efter att ha lagt masken på ansiktet i 20 minuter, slänger du den i papperskorgen, masserar in de resterande serumet och njuter av den lyster den lämnar efter sig. Serumet från arket kapslas in av övrig hudvård och fortsätter boosta huden under resten av dygnet. 

Vad är fördelarna med Sheet mask?

Lätt att använda. Till skillnad från många andra masker på marknaden krävs det inget annat än dina fingrar för att använda en Sheet mask – inga verktyg, penslar eller ens produkt att tvätta av!

Återfuktande. Fukt är verkligen ledordet för denna typ av mask och många innehåller även ett ämne som fungerar som ett tillförselmedel för att hjälpa huden att ta till sig ingredienserna. 

Lugnar huden efter behandling. En Sheet mask kan vara ett bra komplement till din efterbehandlings-rutin. Eftersom dessa behandlingar vanligtvis kan vara uttorkande, kan en sheet-mask hjälpa till att höja hudens fuktnivåer.

Vem ska använda en Sheet mask?

Dessa masker fungerar bäst för hudtyper som är torra, normal eller kombinerade. För fet hud eller för aknebenägen hud kan effekten bli negativ eftersom din hud är fångad under sheet-masken, vilket kan orsaka finnar och ökad bakterieflora på hudytan. Välj vilken typ av sheet mask som passar huden efter tillfälle och hudens dagsform!

Tips:

Att applicera en sheet mask innan makeup skapar en fin, återfuktad och hållbar grund!

Vanliga Frågor

Är sheet mask billigt?

Det finns både billiga och exklusivare varianter av sheet masks. Du kan absolut få en bra sheet mask för runt 30 kr. Ett tips är att köpa flerpack av sheet masks eller hålla utkik efter mängdrabatter i webshopparna.

Hur tvättar man av en sheet mask?

Du ska helst inte tvätta av en sheet mask utan låta serumen och essenserna baddas in i hyn. Avlägsna endast själva duken efter att du haft på masken den angivna tiden och klappa därefter in överflödigt serum med fingrarna.

Finns det flerpack av sheet masks?

Ja! Det finns gott om erbjudanden med flerpack när det gäller just sheet masks.

Varför är korean sheetmask så populärt?

Koreansk hudvård har blivit mycket omtalat de senaste åren på grund dess innovativa och effektiva produkter. Sheet masken ingår i den koreanska hudvårdsrutinen. Om du vill läsa mer om detta kan du trycka på länk ovan.

Vilken mask är bäst i test?

Det är svårt att välja en, men dessa tre älskar vi!

Start Me Up Sheet Mask – Acasia Skincare
Midnight Blue Calming Sheet Mask – Klairs
Natural Vitamin 21,5 Enhancing Sheet Mask – By Wishtrend

Vilken leverantör av lyko, kicks, åhlens och apotea erbjuder bredast sortiment?

Det är såklart en svår fråga men Apotea och Lyko enligt vår mening!