Sheet mask

Sheet mask

Du har säkert hört talas om sheet mask som imponerat svenskarna och världen senaste tiden efter att ha varit stort i Asien under en längre tid. En sheet mask är en engångsmask i form av en duk som har dränkts i ett näringsrikt serum. Till skillnad från andra ansiktsmasker ska du inte skölja av sheet masken utan låta den sitta kvar så att din hy verkligen tar upp sheet maskens alla ingredienser på bästa sätt. Det bästa med sheet mask är att det finns hur många som helst för varje hudtyp och behov!

Sheet mask
Passar sheet masken dig?

Vad är en sheet mask?

En sheet mask, eller arkmask på svenska, är en mask som är gjord av ett tunt papper, tyg, cellulosa eller film som är indränkt i serum med en mängd olika vårdande och aktiva ingredienser.

Varför sheet mask?

Eftersom sheet maskens serum innehåller en stor mängd aktiva ingredienser som hyalouronsyra och oljor är de mycket effektiva för att uppnå olika effekter såsom att återfukta, ge lyster eller strama åt huden.

Hur fungerar en sheet mask?

Masken är en engångsmask i form av en duk som du lägger på ansiktet. Sheet maskens egenskaper förebygger att serumet avdunstar från ansiktet, så att huden kan suga åt sig så mycket av de vårdande ingredienser som möjligt. Masken ska verka i cirka 15-20 minuter, för bästa effekt ska man klappa in överflödigt serum och inte skölja av ansiktet efteråt.

Vanliga Frågor

HUR TVÄTTAR MAN AV EN SHEET MASK?

Du ska helst inte tvätta av en sheet mask utan låta serumen och essenserna baddas in i hyn. Avlägsna endast själva duken efter att du haft på masken den angivna tiden och klappa därefter in överflödigt serum med fingrarna.

ÄR SHEET MASK BILLIGT?

Det finns både billiga och exklusivare varianter av sheet masks. Du kan absolut få en bra sheet mask för runt 30 kr. Ett tips är att köpa flerpack av sheet masks eller hålla utkik efter mängdrabatter i webshopparna.

FINNS DET FLERPACK AV SHEET MASKS?

Ja! Det finns gott om erbjudanden med flerpack när det gäller just sheet masks.

VILKEN LEVERANTÖR AV LYKO, KICKS, ÅHLENS OCH APOTEA ERBJUDER BREDAST SORTIMENT?

Det är såklart en svår fråga men Apotea och Lyko enligt vår mening!

VARFÖR ÄR KOREAN SHEETMASK SÅ POPULÄRT?

Koreansk hudvård har blivit mycket omtalat de senaste åren på grund dess innovativa och effektiva produkter. Sheet masken ingår i den koreanska hudvårdsrutinen. Om du vill läsa mer om detta kan du trycka på länk ovan.

VILKEN MASK ÄR BÄST I TEST?

Det är svårt att välja en, men dessa tre älskar vi!
Start Me Up Sheet Mask – Acasia Skincare
Midnight Blue Calming Sheet Mask – Klairs
Natural Vitamin 21,5 Enhancing Sheet Mask – By Wishtrend