Koreansk hudvård – K-beauty

Koreansk hudvård även känt som K-beauty – En egen genre av revolutionerade sätt att ta hand om din hy. I detta inlägg går vi igenom vad det är, en 10-stegs rutin för den koreanska hudvårdsrutinen du inte får missa.

Koreansk hudvård – K-beauty
Det du behöver veta om Koreansk hudvård – K-beauty

Allmänt om Koreansk hudvård även kallat K-beauty

Att koreansk hudvård blivit otroligt populärt de senaste åren kan knappast ha undgått någon som är det minsta intresserad av hudvård. Det är så populärt att det till och med fått en egen genre som förkortas k-beauty för Korean Beauty eller koreansk skönhet på svenska.

K-beauty innefattar allt från smink till parfymer och hudvård. Det är även inom K-beauty och från Sydkorea som den populära sheet masken kommer från. Att lägga en sheet mask ingår i den koreanska 10-stegsrutinen. Det kan låta otroligt med så många steg men det är faktiskt sant och har blivit en stor snackis inom hudvård. Det tar dock inte så lång tid som det låter!

Koreanska hudvårdsrutinen i 10 steg

Så vad är den koreanska hudvårdsrutinen i 10 steg?

K-Beauty Guide:

  • 1. Oljebaserad rengöring
  • 2. Vattenbaserad rengöring
  • 3. Peeling
  • 4. Toner
  • 5. Essenser
  • 6. Serum
  • 7. Sheetmask
  • 8. Ögonkräm
  • 9. Fuktkräm/fuktmask
  • 10. Solskydd

Vilket steg i guiden lockar oss mest?

Vår favorit i den här rutinen är så klart sheet masken och den kan man lägga när som helst oberoende av 10-stegsrutinen. Sheet masken kan jämföras med att ge huden en injektion med välgörande serum för en snabbverkande, perfekt innan festen eller middagsdejten när du vill se extra strålande ut. Det som är extra kul med sheet masker är att du köper de i engångsförpackningar vilket gör att du som gillar att testa nya saker inte tröttnar på att ha en tub eller burk av samma ansiktsmask.

Var kan man köpa en sheetmask?

Flera webbutiker säljer sheet masks, men du kan även hitta prisvärda alternativ i vanliga butiker som Hennes & Mauritz, Kicks och Åhlens. Det finns speciella webbutiker som specialiserar sig på k-beauty. Ofta finns det bra erbjudanden om du köper flera masker, t.ex. 3 för 2 eller annan mängdrabatt.

Vilka sheetmasks är bäst?

Här gäller det att prova sig fram och eftersom de kommer i engångsförpackningar är det väldigt tacksamt att köpa på sig ett gäng, börja sheet maska och utvärdera. Fresh face testar hela tiden olika masker och vi kommer självklart att tipsa er om våra favoriter. Håll utkik på sidan! Det finns sheet masker som innehåller alltifrån mer traditionella ingredienser som avokado och aloe vera till lite mer kontroversiella saker som livmoder och snigelslem (!). Grönt te och bambu är exempel på sheet masker som jag själv kommer testa nästa gång. Ett tips är att gå in i de olika webbutikerna som säljer sheet mask. De brukar ha topplistor med de bäst säljande maskerna vilket som regel brukar innebära att de är bäst.

Att tänka på med sheetmask

Rengör huden före användning. Ett tips är att lägga på masken efter dusch eller bad då porerna har öppnat upp sig och huden kan ta upp ingredienserna på bästa sätt. Masken ska sitta på i cirka 15-20 minuter. För maximal effekt ska inte ansiktsmaskens serum och essenser tvättas bort utan klappas in i huden efter att du avlägsnat fiberduken.

Vi på freshface är övertygade om att trenden med koreansk hudvård och sheet masks är här för att stanna – vi älskar det!

Hur bra har din upplevelse varit?
0 / 5 5.00