Vad experterna inom hudvård föreslår 2022

Foto av författare

Therese Axelsson

Uppdaterat:

BloggHudvårdstips

När hälsa och välbefinnande blev den nya lyxen, i vår post-pandemiska värld, sågs 2021 en ökning av skinnifieringen av skönhet. Det räckte inte längre att förlita sig på primers och highlighters för en hälsosam lyster; vi ville ha hårt arbetande aktiva ingredienser och hjälteingredienser för att föryngra vår hud på en mer meningsfull nivå. Retinol, hyaluronsyra, niacinamid, vitamin C, ceramider, peptider, BHA och AHA; kultkrämer och serum ersattes av kultingredienser när människor försökte bredda sin hudvårdskunskap. Men vad har nästa år i beredskap för oss? Freshface.se går igenom vad kommande år har att erbjuda!

Vad experterna inom hudvård föreslår 2022
Freshface.se!

Antiinflammatorisk hudvård

Jag tror att fler och fler människor förstår den antiinflammatoriska aspekten av livet och att inflammation utlöser problem med vår allmänna hälsa och orsakar huddysfunktioner. Detta indikerar att vi går bort från vissa trender som Retin-A eller acid peeling, för att stärka huden som ett organ, stärka hudbarriärfunktionen och vår mikrobiom och istället går vi över till en antiinflammatorisk hudvårdsrutin och en livsstil som är bättre för vår hälsa och snällare mot vår hud.

Skinmalism

Jag förväntar mig att 2022 kommer fler människor att välja enklare hudvårdsrutiner och ett minimalistiskt tillvägagångssätt. Efter några försök och misstag börjar många av våra kunder inse att mindre är mer när det kommer till hudvård och att användning av för många produkter inte garanterar effektiva resultat; det kan ibland till och med göra tvärtom. Att bara hålla huden återfuktad och skyddad kan göra stor skillnad.

Behandlingar i hemmet

Hembehandlingar kommer att fortsätta öka i popularitet. Vi ser en ökning av efterfrågan på ansiktsmasker, föryngrande behandlingar över natten, återfuktande och kemisk peeling-liknande masker. Vissa människor är inte nöjda med de milda resultaten som uppnås med många receptfria produkter och de vill ha något som kommer att göra en större skillnad för deras hud.

Solskydd

Solkräm kommer att förbli efterfrågad under hela 2022 eftersom dess livsviktiga användning nu är erkänd, rekommenderas allmänt och framhålls av läkare, estetiker och kosmetologer som ett av de viktigaste hudvårdskraven.

LED-ljusmasker

LED-ljusmasker är en annan trendig behandling som kommer att följa oss in i det nya året; många kunder väljer serum, krämer och behandlingar hemma som skulle vara i nivå med de behandlingar vi erbjuder på vår klinik. Dessa fungerar bäst när de appliceras före en LED-ljusmask.

Lämna en kommentar